top of page
תמונת הסופר/תאדם ויינשטיין

האם ניתוח פונדומנטלי נכון עבורי ? ובמה הוא שונה ממסחר יומי ?

אם אתם מתעניינים יותר משבועיים בעולם ההשקעות כנראה שהבנתם שעם מניות אפשר ללכת לטווח הקצר או לטווח הרחוק. האינטרנט מוצף בחומר משני הכיוונים אבל הפוסט הזה נועד על מנת לעשות לכם סדר ולנסות לגרום לכם להבין מה נכון עבורכם.




נתחיל עם הטווח הקצר. הגישה הזאת מתבססת בעיקר על ניתוח טכני. ניתוח גרפים ומגמות. הסוחר "יפתח פוזיציה" (יקנה מניות) ביום מסחר מסוים וינסה למכור אותן תוך פרק זמן קצר. כמה קצר ? שניות.. דקות .. שעות.. אבל העיקר שזה יסתיים באותו יום מסחר. המטרה היא לנצל לטובתו את תנודות השוק ולגרוף רווח מהיר. היום מתפתחות עוד שיטות עם רעיון די דומה אבל המסחר לא חייב בהכרח להיות יומי, אלא שבועי , חודשי או מסחר לפי אירועים מסוימים (כמו דוחות כספיים למשל).


לרוב, הסוחר לא יתעמק בחברה שעומדת מאחורי המניה, זה לא ממש משנה. מה שחשוב זה מה אומר הגרף.


תראו, אני אהיה די בוטה עכשיו. לא כזה אכפת לי מה תחשבו ... אני גם לא מתבייש בדעה הזאת ואומר את זה בערוץ היוטיוב שלי. אבל ... לדעתי התחום הזה זו הונאה אחת גדולה.


לאורך זמן קשה מאוד עד בלתי אפשרי לחזות את תנודות השוק לפרק זמן קצר. כיוון שהשוק מושפע מרגש ומחדשות שקשה מאוד לחזות, וגם אם אנחנו צודקים לגבי החדשות לא תמיד השוק יגיב בהתאם לחדשות כמו שחשבנו.


בנוסף, התחום כרוח בעלויות גבוהות, מאחר ועל כל פעולה שנבצע נשלם עמלה. בוא נניח שהעמלה שלנו היא אפילו 2$ לעסקה (קניה\מכירה). סוחרים יכולים לפתוח כמה עסקאות טובות ביום. בוא נניח 7 עסקאות ביום, ולסגור אותן באותו יום. נכפיל את זה בימי המסחר שיש לנו בחודש ואנחנו מקבלים כמה מאות דולרים רק על ביצוע פעולות שאף אחד לא מבטיח שיהיו רווחיות. ולאורך זמן ... זה מאוד משנה וגורם לתיק שלנו להתכווץ עוד ועוד ועוד ...


בימינו אנשים מנסים להמציא את הגלגל, ללכת נגד הזרם, להתעשר מהר ... ולצערי הם חושבים שימצאו את זה במעקב אחרי גורואים באינסטגרם שמשתפים לייף סטייל נוצץ, מכוניות יוקרה וצילומים מקצועיים ממגדלים בתל אביב. אבל בין זה לבין מסחר אקטיבי במניות - אין שום קשר.


אני מצטער שנגעתי בנקודה הזאת אולי קצת יותר מידי. אבל אם הגעתם עד לכאן אתם כנראה מזדהים איתי\ מתלבטים לאיזה כיוון לפנות\ שונאים אותי כי אתם רק בתחילת הדרך שלכם להפוך להיות הסוחרים הכי רווחיים בעולם !!!!!


אני אולי לא מקור אובייקטיבי כי אני לגמרי סולד מהגישה הזאת. אני פועל בשוק בצורה אחרת לגמרי .. ויש שיגידו שיש לי אפילו אינטרס שלא תלכו לכיוון הזה. לכן אני מבקש מכם, שאם יש לכם מעט כבוד לכסף שלכם תעשו מחקר מעמיק של יותר מחצי שעה על התחום הזה. תקשיבו לאנשים שמתעסקים בהשקעות שנים .. תקשיבו לוורן באפט... תחפשו מידע ביוטיוב .. אבל בבקשה אל תיהיו פזיזים.



עכשיו בואו נעבור לחלק השני - השקעות לטווח ארוך וניתוח פונדומנטלי


שיטה זאת שונה במהותה ממה שדיברנו עליו עד כה. המשקיע , ואני בכוונה אומר משקיע ולא סוחר. יצא מנקודת הנחה חשובה ביותר - הוא קונה עסק ולא מניה.


בגיתוח פונדומנטלי המשקיע יוצא מנקודת הנחה שלאורך זמן, מחיר המניה יעקוב אחרי הביצועים הפונדומנטליים של העסק. כדי לפשט את הדברים, אם העסק ירוויח יותר כסף לאורך זמן המשקיע ירוויח יחד איתו - המניה תעלה וכולם יהיו מאושרים. טריוואלי, הגיוני ופשוט.


אמנם בפרקטיקה יש עוד הרבה מאוד דברים לבדוק.

דבר ראשון, צריך להבין עם איזו חברה אנחנו מתעסקים. לכן בגישה הזאת המשקיע יקדיש הרבה זמן להבין את הפעילות העסקית, מקורות ההכנסה, התנהלות ההנהלה , גודל השוק , מקורות צמיחה וכו'...


בעיניי החלק הזה הוא המעניין ביותר, כי ביום יום אני נתקל בעשרות חברות שלא הכרתי קודם לכן. וחוץ מהתגמול הכספי בהשקעות זה גם נורא מרתק. אבל האמת שכמו שבטח הבנתם זה לא הכל.


בסופו של דבר, ניתוח פונדומנטלי זה לא פשוט בוא נקנה את כל החברות שאנחנו אוהבים ומבינים. זה משפט של אנשים שלא ממש מבינים בתחום.


מכיוון שבסוף לכל דבר יש מחיר. וההיסטוריה מוכיחה שאם אנחנו משלמים יותר מידי עבור נכס מסוים אנחנו עדיין נפסיד כסף. גם אם אותו נכס מצוין, רווחי , מרגש או וואט אבר.


תחשבו על המסעדה הכי טובה בעיר שלכם. היא תמיד מפוצצת, תמיד יש תנועה, השירות שם נפלא וכנראה הם גם מגלגלים לא מעט כסף. אבל עכשיו תחשבו על זה מזווית של אנשי עסקים .... האם הייתם מוכנים לשלם על המסעדה הזאת (לקנות אותה) תמורת 100 מיליון שקל ? כנראה שלא!


למרות שזה עסק מצוין, מדהים , מושלם ... כנראה שאם הייתם משלמים סכום כזה על מסעדה בישראל גם הנכדים שלכם לא היו רואים את הפירות.


אז אם צריך לסכם, ניתוח פונדומנטלי מתרכז בטווח הארוך. המשקיע ישאל שאלות בסגנון - איפה אני רואה את העסק בעוד 5 שנים ? האם אני משלם מחיר הוגן ? האם אני מבין את הפיננסיים של העסק מספיק?


לאורך זמן, זה מוכח, אם אנחנו פוגעים בעסקים טובים במחירים עוד יותר טובים יהיה לנו מאוד קשה עד בלתי אפשרי להפסיד כסף.


126 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commenti


bottom of page