אם אתם גם מתעסקים בניתוח מניות ובחירתן באופן סלקטיבי לתיק ההשקעות שלכם אתם חייבים להכיר את אתר Seeking Alpha. לדעתי מדובר באתר המתקדם ביותר היום כשזה נוגע להשקעות ערך והשקעות לטווח ארוך. אני באופן אישי מנוי לאתר וחלק מהתכנים שמגיעים לערוץ היוטיוב או נלמדים בקורס מגיעים ישירות מהאתר.
בפוסט היום אעשה סקירה על כמה מהאפשריות היותר פופולריות שיעזרו לכם להשקיע כמו מקצוענים.
1. כתבות איכותיות שכוללות הערכות שווי מקצועיות
במנוע החיפוש ניתן להקליד את הטיקר (סימול) של כל מניה ולקבל רשימת כתבות עדכנית שבחלק מהמקרים כוללת הערכת שווי ומבט מעמיק לתוך העסק.
בנוסף, אחד הדברים הנחמדים הוא שהכתבים נדרשים לדרג את המניה מ"מכירה חזקה" ל"קניה חזקה" לפני שהם כותבים וכך אפשר לדעת מראש אם אנחנו נכנסים לכתבה שורית או דובית.
בתמונה משמאלכם, חפשתי מידע על מניית אדובי. כפי שניתן לראות רוב הכתבות צבועות בירוק. מה שאומר שהסנטימנט הוא אופטימי יחסית בכל הקשור לאדובי.
מניות גדולות יותר כמובן מקבלות יותר התייחסות אבל גם חברות עם שווי שוק נמוך מקבלות סקירות באתר.
2. צפי אנליסטים שנים קדימה לא רק לשנתיים הקרובות
אנחנו נמשיך עם אדובי, ונסתכל בתמונה למטה יש לנו בעצם תחזית עתידית ל10 שנים איך יראה הרווח למניה של החברה. ניתן לראות את השנה, את הרווח למניה בכל אחד מהתרחישים הבאים: ממוצע, גבוה ונמוך. בנוסף, מצויין לנו כמה אנליסטים מסתכלים על המניה בצידה הימני של התמונה.
בתור מנויי Seeking Alpha תוכלו לקבל גם תחזיות אנליסטים לגבי צמיחת המכירות העתידית (בדרך כלל עשור קדימה).
3. יחסים פיננסיים בהשוואה לתעשיה - כלי נורא חשוב!
בתור משקיעי ערך נרצה לקבל אינדיקציה לאיך החברה נסחרת ביחס לתעשייה שלה וביחס לממוצע שלה בשנים האחרונות.
לצורך הדוגמה אם נסתכל על מכפיל הרווח נוכל לקבל תמונת מצב עדכנית להיום ובנוסף השוואה לחברות דומות ולממצוע של 5 שנים אחורה.
שימו לב לשורה השלישית (P/E GAAP):
מכפיל הרווח של אדובי כרגע עומד על 40 שזה יחסית גבוה כמו שאתם יודעים. האתר גם צובע את המכפיל באדום כאינדקציה לא ממש טובה. לאחר מכן, אנחנו יכולים לראות שהממצוע בענף (בדרך כלל השוואה ל4-5 חברות דומות) הוא 25. ובעצם, אדובי "יקרה" ב56% ביחס לסקטור שלה.
הנתון השמאלי (ADBE 5Y Avg) הוא בעצם הממוצע וכאן דווקא ניתן לראות שאדובי נסחרת יחסית זול בהשוואה להיסטוריה שלה.
4. השוואות בין חברות בעשרות פרמטרים שונים
אם נרצה לעשות השוואה ספציפית בין אדובי לחברה שדומה לה נוכל בקלות לשים את הגרפים שלהם זה מול זה. לדעתי זה אחד הכלים העוצמתיים ביותר, מכיוון שאפשר להשוות אותו על פני למעלה מעשר שנים!
לצורך הדוגמה בתמונה למטה אתם רואים השוואה בין שיעור הרווח הנקי של אדובי לשיעור הרווח הנקי של מיקרוספט (חברות עם לא מעט מן המשותף) ב3 שנים האחרונות.
אפשר לראות שמדובר בחברות עם שולי רווח נקי מאוד גבוהים שגם הולכים ומשתפרים עם השנים.
בתור מנויים, יש לכם אפשרות לשים עד 5 חברות שונות להשוואה בגרף אחד!
5. חדשות ועדכונים על בסיס יומי
התוכן באתר מחולק לכתבות וניתוחים מצד אחד וחדשות ועדכונים מצד שני. לרוב בעמודת החדשות יופיעו פוסטים קצרים שנלקחים מאתרים אחרים או הודעות שיצאו לתקשורת כמו רכישות, מינויים ודוחות כספיים.
בעונת הדוחות אפשר למצוא גם סיכומים שמרכזים רק את הנקודות המרכזיות מתוך עשרות עמודים מסורבלים באנגלית.
בסופו של יום האתר הזה הוא המקצועי ביותר מבין עשרות אתרים פיננסיים אחרים בהם אני משתמש. ישנם עוד עשרות פיצ'רים אחרים שאסקר בפוסטים אחרים או בסרטונים בערוץ היוטיוב. בסוף הדבר המרכזי ביותר הוא איכות התוכן הכתוב. הכתבים לרוב הם מומחים בתחומם ולחלקם יש עוד קהילות נפרדות שלקוחות משלמים מאות דולרים בחודש בכדי להיות חלק מהם. כל הכתבות מגיעות מפוזיציה שחשופה באופן ישיר לקורא והניתוחים לרוב מגובים במספרים והערכות שווי.
אם אהבתם את הכתבה שתפו אותה עם חבר שמשקיע גם כן או שחייב להתחיל בדחיפות
תודה רבה,
אדם ויינשטיין.
Komentar