top of page
תמונת הסופר/תאדם ויינשטיין

שאלתי את צ'אט GPT איך להשקיע כמו ווארן באפט

עודכן: 8 בינו׳

אם אתם לא חיים מתחת לסלע, בטח שמעתם כבר על הצאט GPT. הבינה המלאכותית היא מרתקת והיא תביא איתה הזדמנויות חדשות וכמובן גם לא מעט איומים שאת חלקם עדיין קשה לתפוס.


עד שAI ישתלט על העולם בואו נשתמש בו לטובתנו וננסה ללמוד 3 עקרונות של ווארן באפט להשקעות מוצלחות בשוק ההון.




למה ווארן באפט נחשב למשקיע כל כך מוצלח?


מבחינת ביצועים ותוצאות קשה מאוד להשתוות לווארן באפט. כשעוקבים אחרי התשואות שלו ניתן לראות שבממצוע ההשקעות שלו הניבו לו תשואה שנתית ממוצעת של 20% במשך 50 שנה. הרבה מעבר למדדים והרבה מעבר למשקיע הממוצע.


השיטה שבה ווארן באפט פועל לאורך הקריירה המפוארת שלו נקראת השקעות ערך.


3 עקרונות מרכזיים בשיטת העבודה של ווארן באפט לפי צ'אט GPT:


  1. פוקוס על הטווח המאוד ארוך: באפט ידוע באסטרטגייית "Buy and Hold" כלומר קנה והחזק (לנצח). באפט אוהב חברות שהוא מרגיש מאוד בנוח להחזיק אותן לפרק זמן ארוך והוא מאמין בפוטנציאל הצמיחה שלהן. ככה הוא נמנע מלהתרגש מתזוזות השוק קצרות הטווח, תזמון השוק וקיבוע הפסדים. כשבאפט בטוח בבחירות שלו הוא לא מתרגש גם מנפילות חדות במיוחד ומתייחס אליהן כהזדמנויות.


2. בחירת חברות להשקעה שנהנות מ"יתרון תחרותי": באפט אוהב שלחברה שבה הוא משקיע יש משהו שמבדל אותה לעומת התחרות. בעברית ניתן לקרוא לזה גם "חפיר". מן תעלת מגן שנמצאת מסביב לטירה ומקשה על הפולשים לחדור. יתרון תחרותי יכול לבוא בצורת מותג חזק, טכנולוגיה מסוימת, יתרון רגולטורי ועוד.

למשל קוקה קולה זאת השקעה מפורסמת של ווארן באפט. הוא התחיל לקנות מניות ב1988 וכמובן שהחברה מזוהה עם מותג חזק במיוחד. גם אפל שהיא השקעה חדשה יחסית נהנת מיתרון של מותג חזק, נאמנות הלקוח והקושי להתנתק מהאקוסיסטם.


3. קניית מניות "זולות": קשה להגדיר בזריזות מה זאת מניה זולה. אבל באפט ידוע כמשקיע ערך. כלומר, הוא מחפש נתונים פונדומנטליים חזקים ויציבים ואז הוא מחכה להזדמנויות שלדעתו המניה נסחרת בזול. בדרך כלל בזמן משברים. על מנת לדעת אם מניה היא זולה, המשקיע מבצע הערכת שווי שנותנת לו אינדיקציה ל"מחיר ההוגן" עליו לשלם.


רוצים גם כן לדעת לבצע הערכות שווי?

תשקלו לבקר בדף הקורס שבו נלמד את זה בתהליך ארוך וייחודי, במספר שיטות ועל מספר רב של חברות!


285 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page